Teambuilding na Corona: 3 tips

In crisis tijden is teambuilding nog belangrijker dan het al is. Ook nu in deze rare periode is het enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat het team hecht is, zeker nu iedereen thuis moet werken en de communicatie lastiger is dan normaal. We begrijpen natuurlijk dat er in deze periode wat minder geld beschikbaar is, en een team overnachting ergens in een kasteel er waarschijnlijk niet in zit. Daarom lees je in deze blog tips hoe je teambuilding succesvol uitvoert, speciaal geschikt voor na de quarantaine-tijd.

Ontdek de talenten en kwaliteiten van je team

Het is belangrijk om na te gaan waar de talenten en kwaliteiten in je team liggen. Iedereen is anders en heeft ook verschillende talenten en kwaliteiten. Het is mooi om dit met zijn allen in kaart te brengen op een teambuilding dag. Daarnaast krijgen mensen er energie van als ze hun talenten ontdekken, en werkt het enorm bevorderend om dit ook bevestigd te krijgen door andere in hun team. Je kunt bijvoorbeeld een kwaliteiten spel doen, waarin je kaartjes uitprint met verschillende kwaliteiten. Je collega’s kunnen dit vervolgens onderling uitdelen, aan de collega bij wie ze deze het beste vinden passen.

Doe een activiteit

Bij teambuilding hoort natuurlijk ook een bepaalde activiteit. Het is belangrijk dat hier een samenwerk aspect bij zit, zodat het team beter leert samenwerken. Ga bijvoorbeeld naar een escape room, maak samen een bepaalde constructie zoals een bouwwerk, of los met zijn allen een puzzel op. Hierdoor krijg je goed inzichtelijk wie een natuurlijke leider is binnen jullie team, en wie een volger is. De resultaten kunnen je verrassen! Bespreek dit achteraf en ontdek bij welke rol mensen zich het meest fijn voelen. Het kan namelijk ook zo zijn dat iemand automatisch een volgende rol schiet, maar liever een leidende rol heeft. Het is goed dit te bespreken met zijn allen en erachter te komen waar dit vandaan komt.

Borrelen

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk dat je de teambuilding dag afsluit met een borrel. Door met z’n allen gezellig nog even na te praten wordt de band onderling versterkt. Aan de bar vinden meestal de meest leuke gesprekken plaats, dus is het belangrijk dat je dit ook in het programma opneemt. Na een dag vol samenwerken en elkaars kwaliteiten ontdekken moet er ook ruimte zijn voor een beetje ontspanning!

Heb jij nog tips voor een leuke en educatieve teambuilding dag? Laat het ons weten!

Geef een reactie