Ga voor ontspanning en natuur en bezoek eens Reykjavik.

Misschien denk je er volop aan of wil je er voor nu niet aandenken omdat het nog zover weg is en vanwege het virus dat over de wereld heerst. Toch is het niet verkeerd om alvast een beetje te dromen over de plannen die je zou kunnen maken wanneer de crisis  voorbij is en alles weer veilig is. Zo kan je als mens zijnde die weken binnen heeft gezeten wel het nodige zonlicht gebruiken of juist de frisse lucht opzoeken. Alvast een beetje rondkijken of wegdromen is dus ook helemaal niet erg. Je mag jezelf natuurlijk wel op een leuk reisje trakteren op het moment dat dit allemaal voorbij is. Zo staat een stedentipje naar Reykjavik hoog op mijn lijstje.

IJsland.

Reykjavik ligt natuurlijk in het prachtige IJsland, een land waar ik meteen aan denk wanneer ik denk aan een land vol prachtige natuur. Het is ook het dunst bevolkte land van het continent Europa, wat het een heerlijk rustig land maakt waar je volledig tot rust kan komen. Leuk feitje is dat IJsland precies verdeelt ligt over twee platen, namelijk: de noord Amerikaanse plaat en de Euraziatische plaat. Dit maakt dat het eiland voornamelijk gebouwd is van vulkanische materiaal en het daarom ook vele natuur fenomenen kent die je op het vaste land niet zo snel tegenkomt. Denk hierbij aan geisers bijvoorbeeld. Deze zijn vooral ontstaan omdat het magma heel dicht bij het oppervlak kan komen waardoor er veel warmte en spanning ontstaat. Dit maakt weer dat het water ineens omhoog kan spuiten. Daarnaast zijn de sub glacialen meren, solfataren, hete bronnen en minerale bronnen ook typische IJslandse beelden.

Reykjavik.

Het zal nu waarschijnlijk ook niet als een verassing komen dat de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, bijzonder zal zijn om te bezoeken. Het staat dus ook boven aan mijn lijst. Eén simpele zoekopdracht naar ‘stedentrip Reykjavik’ en je komt genoeg tegen en je hoeft je geen dag te vervelen, ook is dat daar toch al erg lastig. Reykjavik zelf is namelijk ook ontzettend mooi. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘golden circle route’ doen waarbij je de prachtige natuur van IJsland gaat ontdekken. Van woeste wateren en gletsjer meren naar rustige landschappen en natuur. Verder kun je in Reykjavik ook dolfijnen en walvissen spotten of een prachtige zonsondergang ervaren zoals je niet snel zult tegenkomen. Daarnaast is het zeker een aanrader om de architectuur van Reykjavik te bekijken zoals het Harpa, ga voor het lekkere speciale eten in Reykjavik of een lekker dagje shoppen in het centrum van de hoofdstad met zijn authentieke winkels.

Geef een reactie