douglas veranda

Een Douglas veranda om lekker buiten te zitten

Wanneer je denkt aan een veranda denk je al snel aan een Douglas veranda. Dit type is namelijk door de jaren heen zo enorm populair geworden dat je er simpelweg niet meer omheen kan. Daarom leg ik je in deze blog helemaal uit hoe dit merk tot zijn recht kan komen in jouw tuin. Op deze manier probeer ik je optimaal te informeren voordat je besluit om een Douglas veranda aan te schaffen. Het is namelijk nogal een investering. Zowel als je kijkt naar de tijd die je kwijt bent met het plaatsen als de prijs. Een echte Douglas veranda is vrij prijzig. Natuurlijk is het de prijs dubbel en dwars waard maar het zijn toch dingen waar je over na moet denken. Je kan een veranda ook zelf bouwen natuurlijk. Ook met betrekking tot dit onderwerp vind je informatie in dit artikel.

Wat komt er allemaal kijken bij een Douglas veranda kopen?

Om te beginnen moet je jezelf orienteren. Wat is de ruimte die je beschikbaar hebt bijvoorbeeld? Hoeveel vierkante meter heb je beschikbaar voor een Douglas veranda? Dit zijn belangrijke vragen alvorens je gaat kijken naar het assortiment online of in de winkel. Je schiet er natuurlijk niets mee op als je een veranda koopt die achteraf te groot blijkt te zijn. Ook te klein is jammer want dan had je toch meer uit je vierkante meters kunnen halen. Hiernaast is het ook belangrijk om te kijken naar welke materialen er gebruikt worden. Er zijn namelijk bepaalde materialen die meer licht doorlaten. Ook zijn er andere materialen voor een veranda waardoor je juist minder licht door kan laten. Mijn persoonlijke voorkeur is om zoveel mogelijk licht door te laten gaan. Op deze manier hoef je namelijk niet met kunstlicht te werken.

Zelf bouwen of toch gewoon laten plaatsen?

Op deze vraag heb ik een persoonlijke voorkeur. Zelf ben ik namelijk zeker niet handig genoeg om een veranda zelf in elkaar te zetten. Om deze reden heb ik het ook laten plaatsen. Mijn advies is dan ook om dit te doen als je er ook niet zoveel verstand van hebt. Op deze manier voorkom je de frustratie van het in elkaar zetten zonder technische kennis. Ook is het resultaat in veel gevallen een stuk mooier als je het gewoon laat doen. Echter als je denkt dat je zelf een Douglas veranda in elkaar kan zetten moet je dat natuurlijk vooral doen!

Geef een reactie