Groter gaan wonen

Samen met mijn vrouw heb ik vijf jaar geleden ons huis gekocht. Toen we destijds in verwachting waren van ons tweede kindje. Ons appartement waar we toen in woonden werd toen te klein. Het werd tijd om te verhuizen naar een groter huis. Een huis waar onze kinderen in konden opgroeien. Het huis staat in een kindvriendelijke buurt. Veel van onze buren zijn onze leeftijd en hebben kinderen met leeftijden van onze kinderen. Verder hebben we in de wijk veel speel mogelijkheden voor onze kinderen zoals een speeltuin en een grasveld met goals. De wijk heeft ook veel sportverenigingen in de buurt. Kortom de perfecte wijk om met onze kinderen in te gaan wonen.

Het huis verbouwen

Toen we het huis hadden gekocht was mijn vrouw 2 maanden zwanger. Dus we hoopten dat we klaar waren met verbouwen, voordat de baby zou komen. We hebben een nieuwe vloer gelegd en alle muren gestuukt en geschilderd. We wilden nu alles onder handen nemen, want nu hadden we er de kans voor. Later als je al in het huis woont heb je minder tijd en zin om alles te gaan veranderen. We hebben dus geprobeerd om alles wat wij anders wilden direct te veranderen naar onze smaak. Mijn vrouw en ik kozen samen de kleuren en meubels uit. We werkten allebei terwijl we aan het klussen waren bij ons nieuwe huis. We konden alleen in weekenden echt veel doen. Daarom hebben we op een gegeven moment een ondernemer ingehuurd die door de week met een team het grote werk aan ons huis kon volbrengen. Nu ging het verbouwen heel erg snel en werd het huis al snel naar onze smaak. We zijn deze vakmannen heel erg dankbaar dat ze alles zo snel konden realiseren.

Opgroeiende kinderen

Toen was ons huis klaar en konden we echt gaan verhuizen. Inmiddels wonen we er al een aantal maanden en onze baby is geboren. Alleen hadden we een grotere eettafel nodig. Degene die we hadden was een ronde tafel waar we net met zijn vieren aan pasten. Daarom wilden we graag een rechthoekige houten tafel. Die zou erg goed staan bij ons interieur. We zouden dan allemaal meer ruimte hebben aan tafel. De tafel kan dan ook worden gebruikt voor andere dingen behalve eten, zoals knutselen, tekenen of spelletjes spelen met zijn allen. Ik ben zelf wel een doe het zelf man en besloot daarom om zelf de houten tafel te gaan maken. Hiervoor wilde ik goed eiken hout kopen. Deze heb ik uiteindelijk gevonden bij Pontmeyer. De kwaliteit van het hout was uitstekend en mijn tafel is erg mooi geworden.

Geef een reactie