Geen geluidsoverlast met deze vloeren

In het huidige klimaat kan het wel voorkomen dat mensen vaker thuis zijn. Of er nou een virus rond gaat, of we flexibeler werken en meer thuis kunnen werken of dat we gewoon minder dagen in de week werken, we zijn meer thuis. Over het algemeen is dat erg fijn; meer tijd thuis betekent meer tijd met de kinderen, het huisdier, meer tijd voor je hobbies en meer tijd om nog even een wasje te draaien en op te ruimen.
Wat we wel krijgen in zulke situaties, is dat als er meer mensen thuis zijn, er ook meer geluid is. En dat horen de andere mensen die meer thuis zijn ook. Geluidsoverlast kan snel voorkomen als je in flats of rijtjeshuizen woont, en dan heb ik het niet alleen over harde muziek. Waar mensen vooral last van hebben zijn harde voetstappen en hakken op de vloer. Bij sommige huizen hoor je de bovenbuurman zo duidelijk lopen dat het lijkt alsof hij beton in zijn schoenen heeft. Ook in huizen met drukke rennende kinderen hoor je ze de woning binnen stormen. Dit kan ook makkelijk je eigen huis zijn. Een tukje doen met de kinderen boven? Je zult ze ongetwijfeld horen. En dan hebben we het nog niet eens over bijkomstigheden zoals krakende of piepende vloeren…
Daarom is het van belang dat je je vloer goed isoleert en laminaat of PVC vloeren laat leggen. Dit kan je ook natuurlijk zelf leggen, maar je kunt de klus ook uitbesteden. Laminaat absorbeerd het geluid en kaatst deze niet terug in de ruimte. Het is daarom ook een van de beste vloeren voor een goede akoestiek.

Thuis werken.

Nu veel mensen vaker of langer thuis kunnen werken, heb je behoefte aan een prettige werkplek. Aan de eettafel lukt niet zomaar meer door kinderen, troep, geen stopcontact in de buurt, of het zicht op de koelkast waardoor je blijft snacken. Niet iedereen heeft ruimte of geld voor een eigen kantoortje, helaas. Wat je wel kan doen is een hoekje in je huis zo inrichten dat het je een eigen ruimte geeft. Dit hoeft helemaal niet met een gipsen wand, dit kan ook door midden van een handig geplaatste boekenast zoals de welbekende Kallax van Ikea, een kamerscherm, of vitrage. Hang leuke gordijnen op, en creëer je eigen plekje!

Wat heb je nodig in je kantoor?

Allereerst: een werkplek. Een tafel of bureau en een prettige stoel zijn de belangrijkste factoren. Naast wifi, natuurlijk. Ben je iemand die het beste werkt in stilte, of wil je liever zachte muziek aan op de achtergrond? Hang een bordje op met "NIET STOREN" als je samenwoont, en zie het ook echt als je kantoor binnen gaan zodra je binnen komt. Uitzicht op een raam is vaa fijn, maar helpt je ook om lekker weg te dromen. Uitzicht tegen een witte muur aan wordt daarom ook aangeraden. Zet een plantje neer als je ruimte hebt, hang een inspirerende spreuk aan de muur, en klaar is kees! Nu aan de deadlines.

 

 

Geef een reactie