Engerlingen bestrijden met aaltjes

In de lente komt de natuur ieder jaar weer tot leven. Planten, struiken, bloemen, bomen en gewassen beginnen te groeien en overal komen dieren tevoorschijn. Ik hou zelf enorm van deze tijd in het jaar, ook omdat ik mijn groene vingers weer aan het werk mag zetten. Ik ben een ervaren tuinier en weet precies hoe je insecten en plagen kunt bestrijden. Iets waarover ik de laatste tijd veel heb gelezen is het inzetten van aaltjes. Aaltjes zijn een soort van kleine wormpjes die je uitzet in bijvoorbeeld je gras. Ze worden ook wel nematoden genoemd en voeden zich met bacteriën, schimmels en bijvoorbeeld keverlarven. Dit maakt het dat ze perfect geschikt zijn om onder andere Engerlingen te bestrijden. Aaltjes tegen Engerlingen is een methode die al jaren met succes wordt ingezet. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en wat er allemaal bij komt kijken? Lees dan gauw verder en doe inspiratie op. Misschien kun je deze effectieve methode zelf ook toepassen in jouw eigen tuin!

Aaltjes tegen Engerlingen 

Voordat ik zal vertellen hoe aaltjes precies kunnen worden ingezet, is het goed om aan te geven wat Engerlingen precies zijn. Dit zijn namelijk keversoorten welke zich in de bodem bevinden. Deze larven behoren tot de familie Scarabaeidae en voeden zich met alles wat onder de grond groeit. Denk hierbij aan wortels van struiken, planten en bloemen en dit zorgt voor veel schade. Natuurlijk wil je niets liever dan je net ingegraven groen mooi en bloeiend houden en hierom is het nodig om deze larven effectief te bestrijden. Ik ben zelf een voorstander van het milieu en zet daarom het liefst biologische bestrijdingsmiddelen in. Aaltjes zijn hier uitermate geschikt voor omdat deze de larven opeten. Aaltjes hebben larven namelijk nodig om te groeien en zich voort te planten. Het is nodig om de aaltjes op tijd in te zetten omdat ze geen volwassen kevers op kunnen eten. Door in een vroegtijdig stadium de Engerlingen larven te bestrijden voorkom je een ware plaag. De nematoden dringen de larven binnen en scheiden daar een bacterie uit. Hierdoor bestrijdt een nematode een larve dus vanbinnen totdat deze sterft. Vervolgens gaan de nematoden op zoek naar een nieuwe larve. 

Belangrijk om te weten is dat aaltjes en nematoden niet schadelijk zijn voor het milieu, mens of dier. Ik vind deze manier van bestrijden daarom ontzettend verantwoord en effectief. Ik hoop dat je met bovenstaande tips en weetjes zelf ook aan de slag kunt met het bestrijden van de Engerlingen. Lees je van tevoren goed in omtrent de bestrijding van de larven zodat je precies weet hoe je dient te handelen. Aaltjes tegen Engerlingen zijn ontzettend effectief en ik hoop dat je dit zelf ook zult ervaren! 

Geef een reactie