6 tips om je tuin op te knappen

Het kan zijn dat je even helemaal genoeg hebt van die saaie tuin. Je wilt het opknappen, maar je weet niet hoe. Welke planten gaan lang mee en wat voor soorten zijn er allemaal? Ben je inspiratieloos? Lees dan snel verder.

Ik heb 6 tips op een rijtje gezet voor degene die groene handen hebben en zin om hun tuin een opknapbeurt te geven.

Tip 1

Heb je wel eens gehoord van Toscaanse Jasmijn? Sterjasmijn is een groenblijvende/wintergroene mediterrane klimplant die ook in de winter mooi blijft. De stervormige bloemen met heerlijke vanillegeur maken het een gemakkelijk te verzorgen droomplant voor elke tuin. Kies voor een Italiaans stijl in de tuin met een Toscaanse Jasmijn schutting.

Tip 2

Het hele jaar door groen in je tuin? Kies dan voor een groenblijvende klimplant. Deze plant bloeit het hele jaar door waardoor jouw pergola het hele jaar het bloeiende middelpunt van de tuin is. Je kan onder andere kiezen uit een Clematis Snowdrift, een Lonicera Henryi, een Akebia Quinata. Je kan er ook voor kiezen om een combinatie te doen. Van maart tot en met september bloemen de pergola’s in jouw hekwerk. In de winter blijven ze vanzelfsprekend prachtig dankzij de groenblijvende soorten.

Tip 3

Ben je toch meer van het stoere in je tuin en houd je totaal niet van het onderhouden en vind je het een ware uitdaging? Kies dan voor een schutting met decoratie. Decoratie kan de boel een stuk leuker maken. Denk bijvoorbeeld aan een kruidentuintje of wat leuke fotolijstjes.

Tip 4

Een veranda, maar wat moet ik er mee? Een veranda kan voor veel mensen de ideale plek zijn in de zomer. Maar in de winter doe je er eigenlijk niks mee. Het kan zijn dat je het dan te koud vindt. Je kan eventueel een vuurkorf plaatsen of een heater en wat dekentjes. Lichtjes maken de boel ook leuk en gezellig. Een echt exclusieve barbecue voor de stoere mannen kunnen ook gewoon in de winter doorgaan.

Tip 5

De allerbeste tip voor mensen die niet graag van onderhoud houden, koop een klein watervalletje of fonteintje. Naast vuur is ook water het ideale middel om de tuin gezellig te maken. Een waterval of fontein maakt je tuin in één keer supergezellig. Fonteinen hoeven niet per se duur te zijn. Het is ook vrij eenvoudig om er zelf een te maken.

Tip 6

De laatste tip bevat veel meubels. Een mooie meubelset doet wonderen. Het vult de tuin op en je kan er heerlijk in relaxen. Er zijn hele dure meubels, maar er is ook genoeg keuze voor goedkopere. Regelmatig kom je de standaard plastic stoelen tegen, maar tegenwoordig zijn er ook hele leuke alternatieven.

Geef een reactie