Gemakkelijk je planten verzorgen tijdens de warmere dagen!

Het is weer lente! We kunnen onszelf weer opmaken voor mooie lentedagen met volop zon en aangename temperaturen. De bloembollen komen weer uit, de lammetjes worden geboren, de vogels fluiten, waardoor het lenteseizoen wordt gezien als een zeer vrolijke periode. Het lenteseizoen is ook de tijd dat we onze tuinen weer opknappen met het plaatsen van kleurrijke planten, boompjes en andere mooie bloemen, waar we je in dit blog graag meer over willen vertellen. Hoe kun je de planten nu het beste verzorgen, hoe weet je of de planten water nodig hebben en op welke manier kun je de planten het beste water geven. We vertellen je het graag!

Planten voor in de tuin

Vele mensen plaatsen graag verschillende planten in de tuin. Waar de een ervoor kiest om vooral vaste planten te plaatsen in de tuin, kiest de ander juist voor perkgoed. Perkgoed sterft na één seizoen af en kun je hier volgend jaar weer nieuwe planten plaatsen, terwijl vaste planten ieder jaar terug zullen komen. Vaste planten hebben hierdoor meer tijd om zich te wortelen, waardoor zij ook gemakkelijker aan water zullen komen. Voor perkgoed is dit echter een ander verhaal, aangezien deze planten nog niet diep geworteld zijn. De planten hebben hierdoor regelmatig water nodig, wat je ze op verschillende manieren kunt geven.

Maak gebruik van een sproeislang

Iedere plant heeft water nodig om te kunnen groeien en te overleven. Echter is het zo dat iedere plant een andere hoeveelheid water nodig heeft. Een goed bewortelde plant heeft bijvoorbeeld veel minder water nodig dan jonge planten. Wanneer je de planten de juiste hoeveelheid water wilt geven zonder dat je hier erg veel moeite voor hoeft te doen, zou je eens kunnen kijken naar een druppelslang.

Een druppelslang is een flexibele slang, vergelijkbaar met een tuinslang, waarmee je snel en eenvoudig een druppelsysteem kunt aanleggen. Zo zijn er druppelslangen die allemaal een specifieke afgifte aan water geven aan de planten, waardoor de planten gelijdelijk voldoenden water krijgen en ze tijdens het lente- en zomerseizoen vrolijk door kunnen groeien!

Sproeiers in de tuin 

Naast het water geven met een gieter of een eventuele druppelslang, zou je er ook voor kunnen kiezen om sproeiers te plaatsen in de tuin. De sproeiers zijn makkelijk te plaatsen op specifieke plekken in de tuin, waarna ze het water verdelen over een oppervlak met verschillende planten. Er zijn verschillende soorten sproeiers te verkrijgen die allemaal water zullen geven aan de planten, maar hangt de keuze erg af van de oppervlakte van de tuin. Zo zou je kunnen kiezen voor een handsproeier of een tiksproeier, maar zijn er ook kanonsproeiers te verkrijgen voor grote oppervlakken. Je sluit gemakkelijk het water aan op de sproeier, waarna de sproeier het verdere werk doet en je planten voldoende water krijgen. De planten blijven gezond en vol in bloei, zodat je hier op ieder moment van de dag van kunt genieten!

Geef een reactie