Relaxen aan het meer

Elk jaar ga ik samen met mijn familie naar het Gardameer op vakantie. Het is onze favoriete vakantiebestemming. Heel Italië is voor mij persoonlijk een favoriet land. Ik kan me de vakanties in dit land nog het beste herinneren. Vooral de eerste vakantie. We reden met de auto via de bergen naar Italië. We sliepen één nacht in een hotel in de bergen. Hier was het nog koud. Naarmate we lager reden met de auto werd het steeds warmer. Ik weet nog goed hoe lekker ik dit gevoel vond. Deze vakantie gingen we niet direct naar get Gardameer. We reden er langs richting Florence en een stadje genaamd San Gimigano. Hier staan door de gehele stad veertien klokkentorens verspreid. Deze kenmerken de stad. We wilde in eerste instantie alleen naar deze twee steden en Pisa gaan. Maar, na twee weken heel veel gezien te hebben, waren we doodop. Ook wilde we nog niet naar huis, terug naar het koude Nederland. We besloten om nog een week te gaan relaxen bij een groot meer. Het Gardameer was hier perfect geschikt voor. Samen met mijn vader koos ik een camping uit die geschikt was voor onze gezinssamenstelling. Dit werd na kort zoeken camping altomincio family park.

Relaxen

Ik heb al veel gezien op de wereld, maar nergens vind ik het zo relaxed en rustgevend als bij het Gardameer. Het is net alsof niemand hier het begrip ‘werk’ kent. Zelf de obers en koks in restaurants lijken te genieten zonder zorgen. Het water is heel helder en een goede temperatuur. Onze camping had ook een zwembad. Het is erg lekker om tussen deze twee af te wisselen. Na een dag luieren ’s avonds de stad in om een pizza te scoren. Het kon in mijn ogen niet beter. En mocht je het relaxen zat zijn, er is ook nog eens genoeg te doen!

Op pad

Op een woensdag viel het weer in de ochtend tegen. Mijn vader bedacht een leuk uitstapje. Je kon met een soort skilift de bergen rondom het Gardameer op. Mijn moeder kocht lekker eten en mijn broer pakte de auto in. Met z’n allen reden we naar de skilift toe. Na in een hokje te zijn gedrukt met honderd andere toeristen was het letterlijk en figuurlijk een verademing om op de berg te staan. Het was hier verassend druk! Een herder hield hier zijn schapen en een boer zijn koeien. Naast de toeristen waren er ook veel paragliders bezig met opstarten. Het was geweldig om te zien. De lucht klaarde op en ik was alweer klaar om het zwembad weer in te duiken!

Geef een reactie