Verhuizen

Sinds twee jaar ben ik verhuist naar Rhenen. We hebben ons hele leven in Aalsmeer gewoond. Nadat onze kinderen allebei uit huis waren gegaan om te studeren besloten wij om samen te verhuizen. We waren pas een paar weken opzoek naar een nieuw huis, toen we tegen een prachtig huis aanliepen. Dit was een losstaand huis met een tuin rondom het hele huis. Ook heeft dit huis een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Dit is erg fijn, want wij zijn ook niet allebei de jongste meer. Mijn vrouw heeft de afgelopen jaren best veel last van haar knieën gekregen dus het is fijn dat ze dan geen trap meer op en af hoeft om naar onze slaapkamer te gaan. Dit vonden wij allebei een heel groot pluspunt. We hadden besloten om een bezichtiging te plannen.

Herten

Na de bezichtiging hadden we direct besloten om het huis te gaan kopen. Een paar weken later mochten we er direct intrekken. Onze kinderen hielpen gelukkig met verhuizen, dus in twee dagen waren we volledig in ons nieuwe huis gevestigd. We waren super blij met dit nieuwe huis. De eerste nacht slapen was heerlijk, het was heel stil die nacht. Heel anders dan onze oude woning, deze lag aan een drukke weg. Hier sliepen we naast de bosrand. Want wat mij meteen opviel bij de bezichtiging was de akker waar wij op uitkijken vanuit de keuken. Momenteel werd er op deze akker niks verbouw omdat het winter was. Na deze heerlijke rustige nacht werd ik in de ochtend al vroeg wakker. Dus ik besloot wat koffie te zetten, het was nog schemerig buiten. Maar ik zag geritsel aan de bosrand. Toen ik mijn koffiekop neerzette en besloot beter te kijken zag ik een klein hertje grazen aan de rand van de akker. Ik wilde het raam opendoen om het hertje te beter te kunnen zien. Maar helaas maakte dit te veel geluid en schrok het kleine hertje, het rende hard weg. Tot mijn geluk sprong een moeder hert ook uit de bossen en rende achter haar kleintje aan.

Nachtkijker

Nadat mijn vrouw die ochtend wakker werd, vertelde ik haar wat ik had gezien. Zij vond het ook erg jammer dat ik het niet goed had kunnen zien door het raam heen. Toen schoot haar ineens iets te binnen, we kunnen een nachtkijker kopen zei ze. Dat leek mij superleuk. Dan zouden we nooit meer iets hoeven missen van wat zich aan de bosrand van de akker achter ons huis zou afspelen. Ik was benieuwd wat ik allemaal nog meer zou kunnen zien in de nacht. 

Geef een reactie