www.natuurkijker


Welkom op natuurkijker.nl. Een Nederlandse naam voor een Nederlandse site. De bedoeling van de site is jullie mee te nemen in een wereld die me mateloos boeit. Veelal vanuit de auto en schuiltent worden de foto's gemaakt. Enkele uren in de tent zijn geen uitzondering en brengen je dichtbij je onderwerp. Observeren is voor mij belangrijker dan fotograferen maar juist dat willen delen maakt dat ik het vast wil leggen. Met een beetje geluk laat  het ook iets zien dat tot op dat moment niet bekend was(bijv. de steenuil met wezel als prooi!). Mijn werk bij Landschapsbeheer Groningen en mijn functie als voorzitter van de Kerkuilenwerkgroep Groningen stelt me in staat ook daadwerkelijk iets te doen voor de instandhouding van het leefmilieu van dier en plant. Hoofdmoot van deze site zal bestaan uit vogels, met in het bijzonder uilen.  Ik heb vele tijdrovende bezigheden en dat zal bepalend zijn voor het regelmatig niet vernieuwen ervan. De site zal niet ingaan op fototechnische aspecten (camera's, lenzen, diafragma, sluitertijden, fotobewerkingen etc.). Gewoon genieten van de foto's.

Foto van de week


De maand mei was een mooie maand. Bijzonder was dat een ijsvogelwand(met behulp van kraan) en begin van nestholte door mij aangelegd al direct bezet werd. Inmiddels zijn de jongen uitgevlogen. Ik heb daar vaak gezeten en kon de voedering mooi vastleggen.

Ook het verhaal van de jonge reeen is de moeite waard. In plaats van in dekking te blijven dartelden deze jongen in het veld alvorens weer in de dekking te schieten.

De jonge spechten staan ook op het punt om uit te vliegen. De koolmees verzamelde allerlei hondenharen voor zijn nest. De merel is alweer met een nieuw nest bezig.

De tapuit blijft een mysterieuze vogel, altijd in de broedtijd aanwezig maar nog nooit een nest kunnen ontdekken. De kieviten hebben alweer grote jongen.

Let op, er staan zeer vele nieuwe foto's onder de genoemde soorten in de mappen.

Nieuwste foto'sijsvogel

ree

grote bonte specht

koolmees

tapuit

kievit

merel

grauwe kiekendief